Loading

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

VERİ GİZLİLİK BEYANI VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

………. Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni

………..com’a (“……….”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. ………., 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. ………. işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

Veri Sorumlusu

www…………com alan adlı internet sitesi ……(adres) faaliyette bulunan ünvanı …… olan tarafından işletilmektedir. ……..  veri sorumlusu olarak, kişisel verilerin işleme amaçlarının ve vasıtalarının belirlenmesinden, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

Kişisel verilerinizin korunmasına önem vermekteyiz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘’KVKK’’)’na uygun olarak, “……….”ni kullanımınızla bağlantılı olarak elde edilen verilerin toplanması, saklanması, aktarılması da dâhil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı olmaksızın işlenmesi ve söz konusu işlemenin amacı ile ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

 

Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Aktarılması

Sitemiz, www…………com’u kullanan müşterilerinin üyelik aşamasında veya siteyi kullanırken, kullanıcılardan bazı kişisel veriler talep etmektedir. Kişisel veri, kişiyi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilgidir. Bu tip bilgiler, örneğin, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız olabilir. Çerezler kullanılmak suretiyle toplanan ve kimliğinizin belirlenmesine doğrudan olanak vermeyen bilgiler, örneğin www. ………..com’u nasıl kullandığınız gibi bilgiler de, eğer bunlar kullanıcıya tahsis edilmiş bir kimlik temelindeyse ve dolayısıyla bireyselleştirilerek toplanmış, saklanmış ve değerlendirilmişse, kişisel veri olarak nitelendirilebilir. Kişisel olmayan veriler sadece bir araya toplanmış, büyük veri olarak nitelendirilebilen, özetlenen, toplanan, değerlendirilen ve anonim hale getirilmesi suretiyle gerçek bir kişiyle ilişkilendirilemeyecek bilgilerdir.

………. tarafından söz konusu kişisel verileriniz üyelik formundaki bilgilerin İlgili Kişiye doldurulması suretiyle işin doğası gereği toplanmaktadır. Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, ………., üyelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

………., Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir.  Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. ………. tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya ………. Web Sitesi üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; ………. ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, “Site Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında da kullanılabilir.

………. bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni paketler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri gibi bildirimler gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra yönetim panelinden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir.

Kişisel Verileri İşleme Amaçları

………. Kişisel Verileri belli, açık ve meşru amaçlarla işlemektedir. Bu kapsamda Kişisel Veriler aşağıda sayılan amaçlarla işlenebilmektedir:

  • Web sitesi üzerinden verilen hizmetlerin sunulabilmesi ve değiştirilmesi,
  • Sunulan ürün ve hizmetlerin taleplere uygun olarak özelleştirilmesi; müşteri ihtiyaçları, yasal ve teknik gelişmeler sebebiyle güncellenmesi, geliştirilmesi,
  • Sunulan ürün ve hizmetler özelinde, sistemlere kullanıcı tanımlamalarının yapılması,
  • Yeni veya mevcut ürün, hizmet ve kampanyaların duyurulması, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Pazar araştırması yapılması,
  • İstatistik oluşturulması ve kullanımların analiz edilmesi,
  • Ürün, hizmet ve servis bedellerinin ödenmesi, tahsil edilmesi, tahsilat yönteminin seçilmesi,
  • 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve diğer ilgili mevzuattan doğan bilgilendirme yükümlülüğünü yerine getirme,
  • ………. web sitesinin ve verilerin işlenme amacına uygun ürün ve hizmetlerin reklamlarının İlgili Kişi’ye iletilmesi, ürün, hizmet, tanıtım ve kampanyaları hakkında bilgi verilmesi,
  • Web Site kullanımı sırasında karşılaştığı sorunların çözümünü sağlamak,
  • Web sitesindeki ziyaret, kullanım, sayfalar arasında geçiş ve satın alma deneyimlerini iyileştirme, daha kaliteli hizmet verme,
  • İrtibat/iletişim sağlanması,
  • İşbirliği yapılan firmalar, tedarikçiler, yeniden satıcılar ve hizmet alınan firmalarla olan ticariilişkilerin yürütülmesi,
  • İşbirliği çerçevesinde raporlama yapılması,
  • ………. ticari stratejilerinin geliştirilmesi ve planlarının yapılması,
  • ………. tarafından memnuniyet ölçümü anketleri için iletişim kurulması,
  • ………. tarafından düzenlenen etkinliklerde/eğitimlerde/yarışmalarda katılımcı kaydının oluşturulması, sertifikaların/katılım belgelerinin düzenlenmesi, ödül/hediye sahiplerinin belirlenmesi ve ödül/hediyelerin teslimi,
  • Adli/idari süreçlerin yönetimi, kamu kurum kuruşlarından gelen taleplere cevap verilmesi,
  • Yasal düzenlemelere bağlı olarak hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi,
  • Yatırımcı ilişkilerinin yürütülmesi,
  • ………. başka bir ………. ile birleşmesi, bölünmesi, tamamının veya bir kısmının devredilmesihalinde bu hukuki işlemden doğan sonuçların temin edilmesi,
  • Sosyal medya paylaşımlarında ………. çalışanların, Gerçek Kişi Müşterilerin, İlgililerinin tanıtılması,
  • İş görüşmelerinin yürütülmesi, iş başvurularının değerlendirilmesi,
  • İş ilişkisinin/sözleşmesinin kurulması, yürütülmesi ve sonlandırılması,
  • ………. çalışanlarının iş sözleşmelerinden doğan asıl ve yan haklardan yararlandırılması, performansının ve çalışmalarının değerlendirilmesi,
  • Çalışanlara kullanıcı hesabı açılması,
  • ………. adına bir organizasyona katılım olması durumunda, katılımcı kaydının oluşturulması,
  • Çalışanların eğitimlere katılım ve sertifika kayıtlarının oluşturulması,
  • ………. Web Sitesi’nin ve Uygulamalar’ın güvenliğinin sağlanması,
  • Web Sitesi’nin kullanım analizi,
  • Kişisel veri envanterinin oluşturulması,
  • Kişisel verilere ilişkin olanlar dahil, yazılı, sözlü veya elektronik olarak iletilen tüm soru, talep, öneri, şikayet ve başvuruların değerlendirilmesi, bunlara cevap verilmesi.
  • Sözleşmenin ifası, veri güvenliği, ……….’nin politikalarına uyum ve yukarıda belirtilen diğer amaçlarla yurt içindeki veya Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere ilgili diğer ülkelerde bulunan sistemlere (daha detaylı bilgi için ……….’ a yazılı olarak başvurabilirsiniz) aktarılmaktadır.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Mevcut ve potansiyel ………. Web Sitesi kullanıcıları ile ilgili veriler kısmen veya tamamen otomatik olan veya olmayan yollarla sözleşmesel veya mevzuat çerçevesinde belirlenen diğer sebeplerle işletme konumuzun gereği olarak toplanmaktadır.

Açık Rıza Olmaksızın İşlenen Kişisel Veriler

KVKK gereği;

Tarafınızca kamuya açık olarak paylaşılarak alenileştirilen kişisel bilgileri açık rızanız olmaksızın işleyebilir ve bu kapsamda üçüncü kişilerle paylaşabiliriz.

Mevzuatta açıkça kişisel verilerinizi açık rıza olmaksızın işlemeyi hukuka uygun hale getiren hükümlerin bulunması durumunda açık rızanız olmaksızın işleme ve bu kapsamda üçüncü kişilerle paylaşabiliriz.

Yürürlükte olan kanun ya da düzenlemeler ya da verilmiş olan bir mahkeme kararı, idari emir gereğince açıklanması gereken bilgiler de dâhil olmak üzere hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirmek için zorunlu olması durumunda kişisel verilerinizi açık rıza olmaksızın işleyebiliriz.

Bir hakkının tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması durumunda tarafınızın kişisel verilerini açık rızası olmaksızın işleyebiliriz.

 

Üçüncü Kişilere Aktarılan Veriler

Kişisel verilerinizi KVKK’daki haklarımız saklı kalmak üzere ………. Web Sitesi’ndeki ticari faaliyetler kapsamında ………. çalışanları, ………. görevlileri, hukuk, mali ve vergi danışmanları, denetçileri, ……….’in faaliyetlerinin tamamlayıcısı veya uzantısı niteliğindeki hizmetleri aldığı, ……….’in e-ticaret yazılımına, veri işleme faaliyetini gerçekleştirmek üzere başta, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere (detaylı bilgi için ………. ’a başvurmanızı rica ederiz.) yurtdışında bulunan bulut ……….’lerine, eğitim kurumlarına, ……….’in çalıştığı reklam ve pazarlama ajansları ve anonimleştirilmek suretiyle İlgili Kişi’ye ilgilenebileceği reklamlar sunmak amacıyla gerçek veya tüzel kişi ile paylaşabiliriz. Bu paylaşımla ilgili Veri Sorumlusu’na açık rıza göstermektesiniz.

 

Ağ Sunucusu Veri Günlüğü 

………. Web Sitesi’ne giriş yaptığınızda, ağ tarayıcınız aşağıdaki verileri (“veri günlüğü”), internet sunucumuza otomatik olarak aktarmaya teknik olarak ayarlanır, sonrasında veri günlüğü kayıtlarına aşağıdaki bilgileri onayınız olmasa dahi kaydederiz:

Giriş tarihi

Giriş zamanı

Başvuru internet sitesinin URL’si

Alınan dosyalar

İletilen veri miktarı

Tarayıcı tipi ve versiyonu

İşletim sistemi

IP adresi

İnternete erişim sağlayıcınızın alan adı

Bu bilgiler tarafınızca istenilen içeriğin doğru biçimde teslim edilebilmesi için teknik amaçların gerektirdiği bilgilerdir ve bunun toplanması internet sitelerinin kullanımının kaçınılmaz bir yönüdür. Veri günlüğü internet sitemizin ve altında yatan teknolojinin geliştirilmesi için sadece istatistiki amaçlarla analiz edilir ve sonrasında silinir.

Veri günlüğü, ………. Web Sitesi’ni kullanımınızın bir parçası olarak toplanan diğer verilerden ayrı olarak depolanır.

Çerezler

Diğer birçok internet sitesi gibi biz de “çerezler”den faydalanmaktayız. Çerezler bir internet sayfası sunucusu tarafından sabit sürücünüze iletilen küçük metin dosyalarıdır. Bu yolla, IP adresi, kullanılan tarayıcı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi ve internet bağlantınız gibi belirli verileri otomatik olarak elde ederiz. Bahsi geçen teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır.  Ayrıca çerezler programları çalıştırmada veya bilgisayarınıza virüsler göndermede kullanılamaz.

Sizi farklı Hizmetlerde tanımak, Hizmetlerimiz üzerinde ve dışında ilgi alanlarınız hakkında bilgi sahibi olmak, deneyiminizi geliştirmek, güvenliği arttırmak, Hizmetlerimizin kullanımını ve etkinliğini ölçmek, siteyi kaç kişinin hangi amaçla ziyaret ettiği ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olmak amacıyla çerez ve benzeri teknolojiler kullanırız. Farklı indirim ve kampanya tekliflerinde bulunmak, reklam ve tanıtım yapmak, ………. Web Sitesi’ni sizin için kişiselleştirilmiş hale getirmek, kişiselleştirilmiş www…………com deneyimi sunmak, ………. Web Sitesi’ndeki gezintinizi ve üyelik hesabınızdaki işlemlerinizi çerezler yoluyla izleyebilir, çeşitli yöntemlerle ………. Web Sitesi veya üçüncü site ve mobil uygulamalarda toplanan kişisel verilerinizi birlikte analiz edebiliriz.

Her durumda, topladığımız veriler sizin onayınız olmadan üçüncü şahıslarla paylaşılamaz. Elbette ki çerezler olmadan internet sitemizi her zaman görüntüleyebilirsiniz. İnternet tarayıcıları her zaman çerezleri kabul edecek şekilde kuruludur. Tarayıcı ayarları ve diğer araçlar aracılığıyla çerezleri kontrol edebilir ve kullanımını her zaman durdurabilirsiniz. Bu ayarların nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen tarayıcınızın yardım fonksiyonunu kullanınız. Çerezlerin kullanımını durdurduğunuzda internet sitemizin belirli özelliklerinin çalışmayabileceğini lütfen unutmayınız.

Sosyal Medya Bağlamında Sosyal Eklentilerin Kullanımı

İnternet sitemizdeki sosyal medya eklentilerini içeren bir sayfayı ziyaret ederseniz, başlangıçta bunlar etkisizdir. Belirtilen tuşu tıklamadığınız sürece eklentiler etkili hale gelemezler. Eklentileri etkili hale getirerek, bu sosyal ağlar ile bağlantı kurarsınız ve bunlara veri aktarımı için onay bildirirsiniz. Bu sosyal ağlardaki oturumlarınız açıksa, sosyal ağlar bu ziyareti ilgili sosyal ağdaki hesabınızla ilişkilendirebilir. İlgili tuşa bastığınız takdirde, buna karşılık gelen bilgi tarayıcınız tarafından doğrudan ilgili sosyal ağa aktarılır ve orada saklanır.

Veri toplanmasının, verilerin ilgili sosyal ağlar tarafından ayrıca işlenmesinin ve kullanılmasının, sizin haklarınızın ve mahremiyetinizi korumak için yapabileceğiniz ayarların kapsam ve amacı hakkında, lütfen ilgili sosyal ağların Veri Koruma bildirimlerine bakınız. Eğer bu sosyal ağların bizim internet sitemiz aracılığıyla hakkınızda veri toplamasını istemiyorsanız, sitemizi ziyaret etmeden önce ilgili sosyal ağlardaki oturumlarınızı kapatmanız gerekir.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizle ilgili mevzuat uyarınca; 

kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Hakların Kullanımı, Başvuru ve İletişim

KVKK kapsamındaki yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi ……….’a kimliğinizin doğrulanması şartıyla yazılı olarak bizzat veya mevzuata uygun olarak (örneğin noter vasıtasıyla) yukarıda belirtilen adresimize iletebilirsiniz.

Veri Güvenliği

………., KVKK kapsamında veri güvenliğine ilişkin olanaklar elverdiği ölçüde teknik ve idari tedbirleri almıştır. Alınan tedbirlere ilişkin bilgiler Kişisel Verilerin Korunması,  Saklanması, İşlenmesi Ve İmha Politikası başlığı altında detaylandırılmıştır.

Küçüklere Ait Veriler

Ebeveyninin veya velisinin izni olmadan küçüklerin kişisel verilerinin gönderilmemesi gerekmektedir.

 

Diğer İnternet Sitelerine Bağlantı

………. Web Sitesi diğer internet sitelerine bağlantılar içermektedir. Bu sitelerin operatörlerinin veri koruma hükümlerine uygun hareket edip etmedikleri hususunda hiçbir etkimiz bulunmamaktadır. ………., link verdiği sitelerin içeriklerinden (ve o sitelerin link verdiği diğer sitelerin içeriğinden) sorumlu değildir ve bağlantı sağladığı sitelerin içeriklerine müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

Veri Gizlilik Beyanı ve Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası Hakkında Aydınlatma Metni’nde Değişiklikler

İşbu “Veri Gizlilik Beyanı ve Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası hakkında Aydınlatma Metni” veri korumayla bağlantılı hizmetlerimizdeki değişiklikleri duyurmak amacıyla, örneğin yeni hizmetlerin sunulmasında ve yürürlükteki yasal gereklilikleri yerine getirmek amacıyla, gerektiğinde değiştirilecektir.

Kullanıcı Erişimi

Sizin tarafınızdan davet edilmediği sürece, kimsenin hesabınıza erişimi sağlanmaz. Sadece, teknik veya sistemsel bir arıza oluşması durumunda, izniniz üzerine yetkilendirilmiş ………. personeli destek amacı ile ilgili verinize ulaşır.

Veri Paylaşımı

Veri transferi sizin onayınız olmadan ve yeterli güvenliğe sahip olmayan iş ortaklarımızla paylaşılmaz. 

Veri Yedeklemesi

Olası teknik problemlere karşı verilerinizin günlük yedeklemesi yapılmaktadır.

Güvenlik İhlallerine Müdahale

En iyi çabayı göstermemize rağmen, İnternet’te hiçbir aktarım yöntemi ve hiçbir elektronik depolama yöntemi tam anlamıyla güvenli değildir. Mutlak güvenlik garantisi veremiyoruz. Ancak, ………. bir güvenlik ihlalinden haberdar olursa, etkilenen kullanıcıların uygun koruyucu adımları uygulayabilmesi için onları uyaracağız. İhlal bildirim prosedürlerimiz mevzuat düzenlemeleri ve uyum gösterdiğimiz tüm sektör kuralları veya standartları uyarınca yükümlülüklerimizle tutarlıdır. Bildirim prosedürleri, e-posta bildirimleri sağlama veya web sitemizde bir ihlal oluşması halinde bildirim yayınlama işlemlerini içerir.

Sorumluluklarınız

Verilerinizi güvende tutmak ayrıca, yeterince karmaşık parolaları kullanarak ve bunları güvenle depolayarak hesabınızın güvenliğini sağlamanızla size de bağlıdır. ………. hizmetini kullandığınız bilgisayarın, tabletin veya telefonun yeterli güvenliğe sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

ÇEREZ POLİTİKASI

Biz, Şirket Adı, olarak güvenliğinize önem veriyor ve bu Çerez Politikası ile siz sevgili ziyaretçilerimizi, web sitemizde hangi çerezleri, hangi amaçla kullandığımız ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz konularında kısaca bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına, çerezler vasıtasıyla, ne tür kişisel verilerinizin hangi amaçla toplandığı ve nasıl işlendiği konularında, kısaca bilgi sahibi olmak için lütfen bu Çerez Politikasını okuyunuz. Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir ya da bizlerle çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.

Çerez Nedir?

Çerezler, kullanıcıların web sitelerini daha verimli bir şekilde kullanabilmeleri adına, cihazlarına kaydedilen küçük dosyacıklardır. Çerezler vasıtasıyla kullanıcıların bilgilerinin işleniyor olması sebebiyle, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, kullanıcıların bilgilendirilmeleri ve onaylarının alınması gerekmektedir.

Bizler de siz sevgili ziyaretçilerimizin, web sitemizden en verimli şekilde yararlanabilmelerini ve siz sevgili ziyaretçilerimizin kullanıcı deneyimlerinin geliştirilebilmesini sağlamak adına, çeşitli çerezler kullanmaktayız.

  1. Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, web sitesine ilişkin temel işlevleri etkinleştirerek web sitesinin kullanılabilir hale gelmesini sağlayan çerezlerdir. Web sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışmaz.

  1. Performans Çerezleri

Performans çerezleri, ziyaretçilerin web sitesine ilişkin kullanım bilgilerini ve tercihlerini anonim olarak toplayan ve bu sayede web sitesinin performansının geliştirilmesine olanak sağlayan çerezlerdir.

  1. Fonksiyonel Çerezler

Fonksiyonel çerezler, kullanıcıların web sitesine ilişkin geçmiş kullanımlarından yola çıkılarak gelecekteki ziyaretlerinde tanınmalarını ve hatırlanmalarını sağlayan ve bu sayede web sitelerinin kullanıcılara dil, bölge vb. gibi kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmasına olanak tanıyan çerezlerdir.

  1. Reklam Çerezleri

Reklam çerezleri, üçüncü taraflara ait çerezlerdir ve web sitelerinde ziyaretçilerin davranışlarını izlemek için kullanılırlar. Bu çerezlerin amaçları, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik ilgilerini çekecek reklamların gösterilmesine yardımcı olmaktır ve sorumluluğu çerez sahibi üçüncü taraflara aittir.

Çerezler İle İşlenen Kişisel Veriler Nelerdir?

Kimlik (isim, soy isim, doğum tarihi vb.) ve iletişim (adres, e-posta adresi, telefon, IP, konum vb.) bilgileriniz tarafımızca, çerezler (cookies) vasıtasıyla, otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle ve bazen de analitik sağlayıcılar, reklam ağları, arama bilgi sağlayıcıları, teknoloji sağlayıcıları gibi üçüncü taraflardan elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak ve güncellenerek, aramızdaki hizmet ve sözleşme ilişkisi çerçevesinde ve süresince, meşru menfaat işleme şartına dayanılarak işlenecektir.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Web sitemizde, şüpheli eylemlerin tespiti yoluyla güvenliğin sağlanması, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda işlevsellik ve performansın artırılması, ürünlerin ve hizmetlerin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi ile bu hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılması, sözleşmesel ve hukuki sorumlulukların yerine getirilmesi amaçlı çerezler kullanmaktadır. Ayrıca kullanıcıların daha geniş kapsamlı hizmet sağlayıcılar ile buluşturulabilmesi amacıyla reklam çerezleri ve üçüncü taraflarla bilgi paylaşımı da söz konusudur.

Çerezler Nasıl Yönetilmektedir?

Tüm bu açıklamalardan sonra, hangi çerezlerin kullanılacağı konusu, tamamen kullanıcılarımızın özgür iradelerine bırakılmıştır. Çerez tercihlerinizi, tarayıcınızın ayarlarından silerek ya da engelleyerek, web sitemize adım attığınız anda yönetebilir ya da gelecekte, istediğiniz zaman bu ayarları değiştirebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir ya da bizlerle info@site.com e-mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

  1. Kişisel bilgilerin toplanması

Aşağıdaki türden kişisel bilgiler toplanabilir, saklanabilir ve kullanılabilir:

  1. IP adresi, coğrafi konum, tarayıcı türü ve versiyonu ile işletim sistemi dahil bilgisayarınız hakkında bilgiler;
  2. referans kaynak, ziyaret süresi, sayfa görüntülemeleri ve sitede gezinme yolları dahil siteyi ziyaretiniz ve kullanımınız ile ilgili bilgiler;
  3. sitemize kayıt olmak için verdiğiniz e-posta adresiniz gibi bilgiler;
  4. örneğin adınız, profil resminiz, cinsiyetiniz, doğum gününüz, ilişki durumunuz, ilgi alanlarınız ve hobileriniz, eğitim ve çalışma durumunuz gibi, sitemizde profil oluştururken verdiğiniz bilgiler;
  5. e-postalarımız ve/veya bültenlerimize abone olurken verdiğiniz ad ve e-posta adresi gibi bilgiler;
  6. sitemizdeki hizmetleri kullanırken girdiğiniz bilgiler;
  7. ne zaman, ne sıklıkta ve hangi koşullarda kullandığınız dahil, sitemizi kullanırken oluşturulan bilgiler;
  8. adınız, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz ve kredi kartı bilgileriniz dahil, sitemiz üzerinden satın aldığınız herhangi bir şey, kullandığınız bir hizmet veya gerçekleştirdiğiniz bir aktarım ile ilgili bilgiler;
  9. kullanıcı adınız, profil resminiz ve gönderinizin içeriği dahil, sitemizi kullanarak internette paylaşmak amacıyla sitemize gönderdiğiniz bilgiler;
  10. iletişim içerikleri ve üst veriler dahil, sitemiz veya e-posta yoluyla gönderdiğiniz her türlü iletişim içerikleri;
  11. bize gönderdiğiniz diğer tüm kişisel bilgiler.

Bize başka bir kişinin kişisel bilgilerini iletmeden önce, o kişinin bilgilerin paylaşılacağına ve bu ilkeye uygun olarak işleneceğine dair onayını almanız gerekir.

  1. Kişisel bilgilerinizin kullanılması

Sitemiz üzerinden bize gönderilen kişisel bilgiler bu ilkede veya sitenin ilgili sayfalarında belirtilen amaçlar için kullanılacaktır. Kişisel bilgilerinizi şu amaçlar için kullanabiliriz:

  1. sitemizi ve işletmemizi yönetmek;
  2. sitemizi sizin için kişiselleştirmek;
  3. sitemizdeki hizmetleri kullanmanızı sağlamak;
  4. sitemizden satın aldığınız ürünleri size göndermek;
  5. sitemizden satın alınan hizmetleri temin etmek;
  6. size bildirim, fatura ve ödeme hatırlatıcıları göndermek ve sizden ödeme almak;
  7. sizinle pazarlama harici ticari iletişim kurmak;
  8. size özellikle talep ettiğiniz e-posta bildirimlerini göndermek;
  9. talep ettiyseniz size e-posta bültenimizi göndermek (bülteni istemiyorsanız bize her an bildirebilirsiniz);
  10. size işletmemiz veya özenle seçilmiş üçüncü taraf işletmeler tarafından, işinize yarayacağını düşündüğümüz pazarlama içeriklerini özellikle kabul ettiğiniz takdirde posta, e-posta veya benzer teknolojilerle göndermek (pazarlama içeriklerini istemiyorsanız bize her an bildirebilirsiniz);
  11. üçüncü taraflara kullanıcılarımız hakkında istatistiksel bilgiler sunmak (ancak bu üçüncü taraflar bu bilgileri kullanarak hiçbir kullanıcının kimliğini belirleyemezler);
  12. sitemizle ilgili sizin tarafınızdan veya sizinle ilgili yapılan şikayetleri ve talepleri çözmek;
  13. sitemizi güvenli tutmak ve dolandırıcılığı önlemek;
  14. internet sitemizin, ilgili şartlar ve koşullara uygun olarak kullanıldığını doğrulamak (sitemizdeki özel mesaj hizmeti ile gönderilen mesajları izlemek dahil) ve
  15. diğer amaçlar için.

Sitemizde yayınlanması için kişisel bilgiler gönderirseniz, bu bilgileri yayınlarız veya bize sunduğunuz lisans kapsamında kullanabiliriz.

Gizlilik ayarlarınız sitemizde bilgilerinizin yayınlanmasını sınırlandırabilir ve sitedeki gizlilik kontrolleri üzerinden değiştirilebilir.

Açıkça izin vermediğiniz sürece kişisel bilgilerinizi hiçbir üçüncü tarafa veya diğer üçüncü tarafların doğrudan pazarlama bölümlerine iletmeyeceğiz.

  1. Kişisel bilgilerin paylaşılması

Kişisel bilgilerinizi çalışanlarımıza, görevlilerimize, sigortacılarımıza, profesyonel danışmanlarımıza, ajanslarımıza, tedarikçilerimize veya taşeronlarımıza, bu ilkede belirtilen amaçlar gerektirdiği sürece iletebiliriz.

Kişisel bilgilerinizi şirketler grubumuzun tüm üyelerine (iştiraklerimiz, üst holding şirketimiz ve onun iştirakleri anlamına gelir), bu ilkede belirtilen amaçlar gerektirdiği sürece iletebiliriz.

Kişisel bilgilerinizi şu durumlarda paylaşabiliriz:

  1. yasal olarak gerektiği durumlarda;
  2. devam eden veya olası yasal süreçlerle ilgili olarak;
  3. kendi yasal haklarımızı korumak, uygulamak ve savunmak için (dolandırıcılığı önleme ve kredi riskini azaltmak amacıyla bilgileri diğerlerine iletmek dahil);
  4. sattığımız (veya satmayı düşündüğümüz) tüm işletme ve varlıkların alıcılarına (veya potansiyel alıcılarına) ve
  5. kişisel bilgilerin açıklanması için mahkemeye başvurabileceğine inandığımız bir kişiye, başvurması halinde mahkemenin veya yetkili kişi ve kurumların kişisel bilgilerin açıklanması yönünde karar vereceğine dair makul görüşlerimiz olması halinde.

Bu ilkede belirtilen durumlar haricinde, kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmayız.

  1. Uluslararası veri transferleri
  2. Topladığımız bilgiler, bu ilkede belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere faaliyet gösterdiğimiz ülkeler arasında aktarılabilir, bu ülkelerde saklanabilir ve işlenebilir.
  3. Topladığımız bilgiler, Avrupa Ekonomik Bölgesi’ndekine denk veri koruma yasaları olmayan şu ülkelere aktarılabilir: Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, Çin ve Hindistan.
  4. İnternet sitemizde paylaştığınız veya paylaşılması için gönderdiğiniz bilgilere internet sitemiz üzerinden tüm dünyadan erişilebilir. Bu bilgilerin diğerleri tarafından istismar edilmesini önleyemeyiz.
  5. Bölüm F’de belirtilen kişisel bilgilerin aktarılmasını açıkça kabul etmiş sayılırsınız.
  6. Kişisel bilgilerin saklanması
  7. Bölüm G, kişisel bilgilerin saklanması ve silinmesi ile ilgili yasal yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimizden emin olmak için tasarlanan veri saklama ilkeleri ve prosedürlerini belirtir.
  8. İşlediğimiz kişisel bilgiler, belirtilen amaç veya amaçların gerektirdiğinden daha uzun süre saklanamaz.
  9. Madde G-2’yi etkilememek üzere, aşağıda belirtilen kategorilere dahil olan verileri kişisel bilgileri genellikle aşağıda belirtilen tarih/saatte sileriz:
    1. kişisel veri türü {TARİH/SAAT GİRİN} tarihinde ve
    2. {EK TARİH/SAAT GİRİN} silinecektir.
  10. Bölüm G’deki diğer hükümlere bağlı olmaksızın kişisel veri içeren dokümanları (elektronik dokümanlar dahil) saklarız:
    1. yasal olarak gerektiği durumlarda;
    2. dokümanların süren veya olası yasal süreçlerle ilgili olduğunu düşündüğümüz hallerde ve
    3. kendi yasal haklarımızı korumak, uygulamak ve savunmak için (dolandırıcılığı önleme ve kredi riskini azaltmak amacıyla bilgileri diğerlerine iletmek dahil).
    4. Kişisel bilgilerinizin güvenliği
  11. Kişisel verilerinizin kaybolması, istismar edilmesi veya değiştirilmesini önlemek için makul teknik ve organizasyonel önlemler alırız.
  12. Tüm kişisel bilgilerinizi güvenli (şifre ve güvenlik duvarı korumalı) sunucularda saklarız.
  13. Sitemiz üzerinden gerçekleştirilen tüm finansal aktarımlar şifreleme teknolojisi ile korunmaktadır.
  14. İnternet üzerinden veri aktarımının internetin doğası gereği güvenli olmadığını ve internet üzerinden gönderilen verilerin güvenliğini garanti edemeyeceğimizi kabul etmiş sayılırsınız.
  15. Sitemize erişmek için kullandığınız şifreyi gizli tutmak sizin sorumluluğunuzdadır, sizden şifrenizi vermenizi istemeyiz (sitemize giriş yapmanız haricinde).
  16. Değişiklikler

Bu ilkeyi zaman zaman değiştirerek yeni versiyonu internet sitemizde yayımlayabiliriz. Bu ilkedeki olası değişiklikleri anladığınızdan emin olmak için bu sayfayı zaman zaman kontrol etmelisiniz. Bu ilkedeki değişiklikleri size e-posta veya sitemizdeki özel mesajlaşma sistemi yoluyla bildirebiliriz.

  1. Haklarınız

Sizin hakkınızda sakladığımız bilgileri size iletmemizi talep edebilirsiniz; bu bilgileri temin etmek için aşağıdakiler gereklidir:

  1. ücret ödenmesi {GEREKLİYSE ÜCRET GİRİN} ve
  2. kimliğinizi kanıtlayan belgeler sunmanız ({İLKENİZİ YANSITAN METNİ GİRİN bu amaçla genellikle pasaportunuzun noter onaylı bir kopyasını ve mevcut adresinizi gösteren bir faturayı kabul ederiz}).

Talep ettiğiniz bilgileri yasaların izin verdiği ölçüde saklayabiliriz.

Bize, herhangi bir anda kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçları ile kullanmamamız talimatını verebilirsiniz.

Pratikte, kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçları ile kullanmamızı önceden açıkça kabul etmiş olursunuz ya da biz size kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçlarıyla kullanılmamasını tercih etme seçeneği sunarız.

  1. Üçüncü taraf internet siteleri

Sitemizde üçüncü taraf sitelere bağlantılar ve detaylar bulunur. Üçüncü tarafların gizlilik ilkeleri ve uygulamaları üzerinde herhangi bir kontrol yetkimiz yoktur ve bunlardan sorumlu tutulamayız.

  1. Bilgilerin güncellenmesi

Hakkınızdaki kişisel bilgilerin düzeltilmesi veya güncellenmesi gerektiğinde lütfen bize bildirin.

  1. Çerezler

İnternet sitemiz çerezleri kullanır. Çerez, ağ sunucusu tarafından sunucuya gönderilen ve sunucuda saklanan, tanımlayıcı (harfler ve sayılardan oluşan bir kod dizisi) içeren bir dosyadır. Daha sonra tarayıcı sunucudan her sayfa talep ettiğinde tanımlayıcı sunucuya geri gönderilir. Çerezler “kalıcı” veya “oturum” çerezleri olabilir: Kalıcı çerez, kullanıcı tarafından son kullanım tarihine kadar silinmediği takdirde tarayıcı tarafından saklanır ve son kullanım tarihinde silinir; oturum çerezi ise kullanıcı oturumunun sonunda tarayıcı kapatıldığında silinir. Çerezler kullanıcıyı tanımlamakta kullanılabilecek bilgileri içermezler, ancak sizin hakkınızda sakladığımız bilgiler, çerezlerdeki veriler ile ilişkilendirilebilir. {UYGUN İFADEYİ SEÇİN İnternet sitemizde sadece oturum çerezleri / sadece kalıcı çerezleri / hem kalıcı hem oturum çerezlerini kullanırız.}

  1. İnternet sitemizde kullandığımız çerezlerin adları ve kullanım amaçları aşağıda belirtilmiştir:
    1. kullanıcı {SİTENİZDE ÇEREZLERİN KULLANILDIĞI TÜM KULLANIMLARI BELİRTİN internet sitesini ziyaret ettiğinde / kullanıcıları sitede gezinirken izleme / internet sitesinde alışveriş sepeti kullanımını sağlama / sitenin kullanılabilirliğini geliştirme / internet sitesinin kullanımını analiz etme / dolandırıcılığı önleme ve sitenin güvenliğini arttırma / internet sitesini her kullanıcıya göre özelleştirme / belirli kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklamları gösterme / amaç(lar)ı tanımlama};
  2. Çoğu tarayıcı çerez kullanımını reddetmenizi sağlar. Örneğin:
    1. Internet Explorer’da (sürüm 10), “Araçlar”, “İnternet Seçenekleri”, “Gizlilik” ve ardından “Gelişmiş” üzerine tıklayarak çerez kullanımını geçersiz kılma özelliği ile çerezleri engelleyebilirsiniz;

       
    2. Firefox’ta (sürüm 24), “Araçlar”, “Seçenekler”, “Gizlilik” üzerine tıkladıktan sonra açılır menüden “Geçmiş için özel ayarları kullan” seçeneğini seçtikten sonra “Sitelerden çerezleri kabul et” onay kutucuğundaki işareti kaldırarak tüm çerezleri engelleyebilirsiniz ve
    3. Chrome’da (sürüm 29) “Özelleştirme ve kontrol” menüsüne eriştikten sonra “Ayarlar”, “Gelişmiş ayarları göster” ve “İçerik ayarları” üzerine tıklayıp, “Çerezler” başlığı altında “Sitelerin veri ayarlamasını engelle” seçeneğini seçerek tüm çerezleri engelleyebilirsiniz.

Tüm çerezleri engellemek, birçok internet sitesinin kullanılabilirliğini kısıtlayacaktır. Çerezleri engellerseniz, sitemizdeki özelliklerin tümünü kullanamazsınız.

  1. Bilgisayarınızda saklanan çerezleri silebilirsiniz. Örneğin:
    1. Internet Explorer’da (sürüm 10) çerez dosyalarını manuel olarak silmeniz gerekir (bununla ilgili talimatları http://support.microsoft.com/kb/278835adresinde bulabilirsiniz);
    2. Firefox’ta (sürüm 24) “Araçlar”, “Seçenekler” ve “Gizlilik” üzerine tıkladıktan sonra “Geçmiş için özel ayarları kullan” seçeneğini seçip “Çerezleri göster” ve ardından “Tüm çerezleri sil” üzerine tıklayarak tüm çerezleri silebilirsiniz.
    3. Chrome’da (sürüm 29) “Özelleştirme ve kontrol” menüsüne eriştikten sonra “Ayarlar”, “Gelişmiş ayarları göster” ve “Tarama verilerini temizle” üzerine tıkladıktan sonra “Çerezleri ve diğer site eklenti verilerini sil” seçeneğini seçip “Tarama verilerini temizle” üzerine tıklayarak tüm çerezleri silebilirsiniz.
  2. Çerezleri silmek, birçok internet sitesinin kullanılabilirliğini kısıtlayacaktır.